Bezienswaardigheden in Amsterdam

Het is niet voor niets dat zowel toeristen uit het buitenland als uit Nederland naar Amsterdam komen voor een heerlijk weekendje weg. Deze gezellige en sfeervolle stad kent namelijk vele bezienswaardigheden die je eigenlijk gezien moet hebben wanneer je in deze stad bent. Wij vertellen je graag meer over een aantal prachtige bezienswaardigheden van Amsterdam.

Rijksmuseum

Het Rijksmuseum wordt gezien als één van de meest indrukwekkende musea die we in Nederland hebben. Ongeveer 200 zalen vol met de mooiste kunst van veel verschillende kunstenaars. Één van de grootste publiekstrekkers in dit museum is De Nachtwacht van de Nederlandse meester Rembrandt van Rijn. Naast werk van deze grootste schilder, is er ook veel kunst te zien uit de rest van Europa, maar ook van ver daarbuiten.

Anne Frank Huis

Anne Frank speelt een grote rol in de Nederlandse geschiedenis. Zij staat symbool voor alle Joodse mensen die in Nederland ondergedoken waren tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het Anne Frank Huis is het huis waar dit meisje destijds ondergedoken was tijdens de bezetting. Het is mogelijk om dit huis, en dus ook haar schuilplaats, met eigen ogen te bekijken.

Amsterdamse grachten

Misschien wel het meest iconische beeld van Amsterdam zijn de grachten. De grachtengordel in het centrum van Amsterdam is een attractie op zich. De prachtige bruggetjes over de grachten heen, de rondvaartboten over het water en de gezellige kades zijn een beeld dat iedereen voor zich heeft wanneer je aan Amsterdam. Aan de meest bekende grachten Herengracht en Keizersgracht vind je ook de prachtige Amsterdamse herenhuizen, die kenmerkend zijn voor de stad Amsterdam.

Artis

Midden in de stad vind je de dierentuin Artis. Deze dierentuin bestaat al sinds 1838, en is sinds jaar en dag een grote attractie voor jong en oud. Met veel verschillende diersoorten in een groot park waar je heerlijk doorheen kunt wandelen, is Artis een bestemming waar toeristen zeer graag komen.