De 4 leukste locaties om aan te meren als je vaart in Amsterdam

aanmeren amsterdam

De 4 leukste locaties om aan te meren als je vaart in Amsterdam

Als je een dag gaat varen in Amsterdam dan wil je natuurlijk ook genieten van een heerlijk koud drankje op een van de gezellige terrassen. Dit is goed te combineren met het huren van een sloep in onze hoofdstad. Amsterdam is goed ingericht op de varende genieters en heeft een aantal hotspots aan het water. Lees hier welke vier je zeker moet bekijken als je jouw vaartocht gepland hebt.

Hannekes Boom

Volgens hen hebben ze het mooiste plekje van Amsterdam! Het grote terras ligt direct aan het water en hier kun je gewoon aanschuiven op een van de grote picknickbanken. De locatie is makkelijk te vinden. Je vaart langs Nemo, het markante gebouw in de vorm van een groot groen schip.  Hierin is het Science Museum van Amsterdam gevestigd. Zodra je voorbij dit gebouw bent zie je het paviljoen van Hanneke. Wat kun je bij Hanneke verwachten? Lunch, borrel, diner, drankjes en soms live muziek.

De Waterkant

Deze locatie mag zeker niet ontbreken in dit lijstje. De Waterkant vind je aan de Marnixstraat en vanaf het water vaar je via de Singelgracht op dit gezellige terras af. Wees voorbereid op een tropische sfeer, geïnspireerd door Paramaribo, met snacks, Amsterdamse bieren en nog veel meer lekkers op het menu. Voor de vroege vogels: ontbijten is ook mogelijk. Daarnaast serveren ze lunch en diner en organiseren ze regelmatig een leuk feestje.

Café Hesp

Dit populaire café vind je aan de Amstel (Weesperzijde 130), tussen de Magere en Berlagebrug. Ze hebben een lange steiger waardoor deze locatie goed bereikbaar is per boot. Plof neer op het terras en maak een keuze uit de 28 speciaalbieren van tap! Je hebt hier prachtig uitzicht over de Amstel. Wat hebben ze nog meer te bieden? Ontbijt, lunch, diner en borrelhapjes. Wist je dat dit cafe al sinds 1890 bestaat?

Loetje aan ’t IJ

Dineren in je eigen of gehuurde bootje? Dat kan bij Loetje aan de Werfkade in Amsterdam Noord. Iedereen kent Loetje vanwege de heerlijke biefstuk die ze serveren. Maar voor ieder wat wils, want er staan ook vis- en vegetarische gerechten op de kaart. Het terras is ruim opgezet en kijkt uit op het bedrijvige IJ. Binnen hebben ze ook een prachtig interieur met hoge ramen waardoor het heerlijk licht is.

Genoeg inspiratie voor een dagje varen in Amsterdam. Heb je zelf geen boot? Een sloep huren in Amsterdam is makkelijk! Reserveer online zodat je verzekerd bent van een bootje.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *