Informatie over Amsterdam

Amsterdam is de hoofdstad van Nederland en ook qua inwonersaantal de grootste stad van Nederland. Je vindt de stad in de provincie Noord-Holland. Amsterdam staat vooral bekend om het iconische beeld in de binnenstad. De grachtengordel met bijbehorende bruggetjes, goede bereikbaarheid van het centrum, mooie bezienswaardigheden en ook sport staat hoog in het vaandel in deze stad.

Amsterdamse grachten

De grachtengordel in het centrum van de stad is één van de bekendste bezienswaardigheden. Zowel de Herengracht als de Keizersgracht is een echte publiekstrekker voor zowel mensen van binnen Amsterdam als daarbuiten. De prachtige gevels van de herenhuizen aan de grachten zijn ook zeer populair, en menig toerist probeert hier dan ook mooie foto’s van te maken.

Amsterdam goed bereikbaar

Amsterdam is op meerdere manieren goed bereikbaar. Natuurlijk is de stad vanuit het buitenland goed te bereiken met het vliegtuig, want vliegveld Schiphol ligt vrij dicht tegen het centrum van Amsterdam aan. Ook vanuit Nederland is Amsterdam goed te bereiken. Verschillende snelwegen brengen je naar Amsterdam, terwijl de stad vanuit het hele land ook prima bereikbaar is met de trein. Eenmaal in de stad gebruik je bijvoorbeeld de tram, metro of bus om je door de stad te verplaatsen.

Bezienswaardigheden

De stad kent verschillende bezienswaardigheden die hoog op het lijstje staan van mensen die de stad komen bezoeken. Denk aan het indrukwekkende Rijksmuseum of het historische Anne Frank Huis. Ook de verschillende pleinen als het Leidseplein en het Rembrandtplein trekken veel toeristen naar zich toe. Een wandeling door de stad geef je niet alleen de kans om de sfeer van Amsterdam te proeven, maar ook om de mooiste dingen te zien.

Sport in Amsterdam

Sport staat ook hoog in het vaandel in de stad Amsterdam. Zo is er een hockeyclub die op het hoogste niveau van Nederland speelt, en is Amsterdam natuurlijk ook de thuishaven van voetbalclub Ajax. Bovendien wordt er ieder jaar in de stad één van de grootste sportevenementen van ons land georganiseerd, de marathon van Amsterdam.