Vliegveld Schiphol

Schiphol is het grootste vliegveld van Nederland en bovendien een van de grootste vliegvelden van Europa. Met meer dan 60 miljoen passagiers per jaar staat het in de top 3 van Europese vliegvelden die de meeste passagiers vervoeren. Vanaf dit vliegveld vlieg je naar vrijwel iedere uithoek van de wereld met verschillende vliegmaatschappijen.

De luchthaven Schiphol staat bekend als het vliegveld van Amsterdam, maar officieel ligt het vliegveld in de gemeente Haarlemmermeer. De verbinding met Amsterdam is echter prima en binnen een paar minuten sta je vanaf het vliegveld midden in het centrum van onze hoofdstad.

Landingsbanen Schiphol

In totaal heeft Schiphol 6 landingsbanen. De namen van deze banen zijn Polderbaan, Zwanenburgbaan, Aalsmeerbaan, Oostbaan, Kaagbaan en Buitenveldertbaan. Van deze 6 landingsbanen worden er 5 gebruikt voor alle vliegvelden. Enkel de Oostbaan wordt gebruikt voor privévliegtuigen. Door uiteenlopende windrichtingen waar je in deze regio mee te maken hebt, is er met al deze landingsbanen altijd een landingsbaan waar een vliegtuig op kan landen of opstijgen.

Schiphol voorzieningen

Schiphol is een luchthaven die bekend staat om de vele faciliteiten en voorzieningen die het aan passagiers biedt. Zo vindt je op Schiphol Plaza een uitgebreid assortiment aan winkels waar flink geshopt kan worden. Bovendien is er een tax-free gedeelde waar belastingvrij gewinkeld kan worden. Naast winkels zijn er ook veel horecagelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje of drankje. Bovendien zijn een aantal van deze horecagelegenheden 24 uur per dag open, zodat je hier ook ’s nachts terecht kunt om iets te eten.

Hotels en parkeren

Wil je graag een overnachting boeken voor of na je vlucht op Schiphol, dan is dat geen probleem. Rond Schiphol vind je voldoende hotels waar je kunt overnachten. Bij veel van deze hotels heb je de mogelijkheid om je auto te parkeren, maar ook op Schiphol is voldoende ruimte aanwezig om voor korte of lange tijd je auto te parkeren. Mocht je de behoefte hebben om een auto te huren, dan kun je dit op de luchthaven doen. Er zijn veel verschillende aanbieders van huurauto’s op Schiphol.