Weekendje weg in Amsterdam

weekendje amsterdam

Weekendje weg in Amsterdam

Voor een leuke stedentrip hoef je niet altijd ver te vliegen. Veel mensen denken al snel naar een vliegreis naar Porto, Milaan of Dublin, maar waarom zo ver vliegen als je in eigen land een prachtige stad hebt voor een leuk weekendje weg? Amsterdam is zo’n stad. Niet voor niets komen er jaarlijks duizenden toeristen naar de hoofdstad van Nederland voor een weekendje weg. Waar in Nederland je ook vandaan komt, verder dan een twee uur rijden met de auto is het nooit om er te komen.

Hotels in Amsterdam

Een hotel is Amsterdam is echter niet goedkoop. Hoe dichter je bij het centrum van de stad zit, hoe hoger de prijzen per overnachting in Amsterdamse hotels is. Het is daarom aan te raden om een hotel te kiezen dat net wat verder van het centrum af ligt. De prijs is daarmee wat lager, maar je zit iets verder van alle hoogtepunten van de stad af. Het is overigens met de bus, metro of trein een fluitje van een cent om het centrum te bereiken. Het openbaar vervoer in Amsterdam is namelijk erg goed geregeld en je kunt binnen korte tijd de hele stad gemakkelijk bereiken.

Omgeving Noord-Holland

Een dag of weekend naar Amsterdam is daarnaast uitstekend te combineren met allerlei andere leuke plekken om te bezoeken in Noord-Holland. Het hoge aantal vakantieparken in Noord-Holland geeft wel aan dat de vraag naar een weekendje weg in Noord-Holland erg groot is. Steden als Alkmaar, Zaanstad en Volendam zijn zeer populaire plekken om te bezoeken in de provincie. Dus wil je er na een paar dagen in Amsterdam er nog meer dagen aan vast plakken? Kijk dan eens goed naar de plaatsen in de buurt van Amsterdam! Ook is het erg leuk om een weekendje Amsterdam te combineren met een bezoek aan Madurodam of de Keukenhof, leuke attracties op korte afstand van Amsterdam.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *