Een ontruimingsbedrijf in Amsterdam vinden: hoe doe je dat?

Er zijn verschillende soorten huisontruiming. De standaard huisontruimingen wanneer je plotseling gaat verhuizen of wanneer je uit huis wordt geplaatst zijn bekend. Maar een ontruimingsbedrijf doet ook andere ontruimingen, zoals bedrijfsontruimingen of het ontruimen van een wietplantage. Daarnaast kun je ontruimingsbedrijf ook inschakelen na een overlijden. Er zijn genoeg zaken waar een ontruimingsbedrijf je mee kan helpen. Maar hoe vind je een ontruimingsbedrijf in de buurt van Amsterdam? Lees meer hierover in deze blog. 

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een ontruimingsbedrijf?

Het vinden van een ontruimingsbedrijf in Amsterdam is een lastige opgave. Er zijn namelijk veel ontruimingsbedrijven te vinden in deze buurt. Toch vind je met behulp van de aandachtspunten hieronder eenvoudig en snel een vakman bij jou in de buurt. 

Spoedontruiming?

De eerste vraag die jij jezelf stelt bij het zoeken van een ontruimingsbedrijf: gaat het om een spoedontruiming? Een spoedontruiming is noodzakelijk bij een faillissement van een bedrijf of na het overlijden van een familielid. Met een spoedontruiming is het pand binnen een of enkele dagen helemaal leeg. Heb je te maken met een spoedgeval, dan kun je het best een ontruimingsbedrijf zoeken met een 24 uursservice. 

Op zoek naar een bedrijf die spoedontruimingen uitvoert in de buurt van Amsterdam? Kijk dan op deze website voor meer informatie.

Welke ontruimingen voert het ontruimingsbedrijf uit?

Wanneer er geen sprake is van een spoedgeval heb je iets meer tijd om op zoek te gaan naar een ontruimingsbedrijf. Er zijn verschillende soorten ontruimingen die een ontruimingsbedrijf kan uitvoeren. Kijk of het bedrijf het soort ontruiming uitvoert waarnaar jij op zoek bent. En kies het bedrijf die de werkzaamheden uitvoert waarnaar jij opzoek bent. 

Ontruimingsbedrijven kunnen de volgende ontruimingen uitvoeren:

  • Bedrijfsontruiming: een bedrijfsontruiming is nodig wanneer een bedrijf failliet is gegaan. 
  • Wietplantage ontruimen: wanneer je huurders een wietplantage hebben achtergelaten is het verstandig om deze te laten ontruimen door een ontruimingsbedrijf.
  • Woningontruiming na overlijden: na het overlijden van een familielid kan een ontruimingsbedrijf ervoor zorgen dat het huis wordt leeg gehaald. 
  • Seniorenverhuizing: als senioren gaan verhuizen naar een seniorenwoning nemen ze vaak niet alles mee, omdat ze kleiner gaan wonen. Woningontruimers kunnen ervoor zorgen dat de woning wordt leeggemaakt.

Wat zijn de kosten van het ontruimingsbedrijf? 

Kijk bij het zoeken naar het juiste ontruimingsbedrijf naar de kosten. Elk bedrijf hanteert zijn eigen prijzen. Een huisontruiming in Amsterdam kost gemiddeld €600,- tot €1.500,-. Ga op zoek naar een ontruimingsbedrijf die binnen jouw budget past.