Zonnepanelen steeds vaker in het stadsbeeld van Amsterdam

Over de laatste paar jaar is het je vast wel opgevallen: bijna elke woning heeft zonnepanelen. En dat is niet voor niets. Zonnepanelen zijn een makkelijke en milieuvriendelijke manier om energie op te wekken en zorgen er ook nog eens voor dat jouw energierekening een stuk lager uitvalt.  Lees verder en ontdek precies wat de oorzaak daarvan is. 

De voordelen van zonnepanelen

Een belangrijke reden is dat zonnepanelen een eenvoudige manier bieden om elektriciteit op te wekken. Ze vangen zonlicht op en zetten het om in elektrische energie. Dit betekent dat je gratis elektriciteit krijgt van de zon, en dat is natuurlijk goed voor je portemonnee. 

Het is dus ook een goede investering. Zonnepanelen werken namelijk met een terugverdientijd. Je betaalt een bepaald bedrag voor de zonnepanelen en de installatie en dan kun je binnen een paar jaar dit geld terugverdienen doordat je bespaart op je energierekening. 

Daarnaast zijn zonnepanelen ook goed voor het milieu. Ze stoten geen schadelijke stoffen uit en verminderen de vraag naar fossiele brandstoffen, die bijdragen aan luchtvervuiling en klimaatverandering. Dus door zonnepanelen te gebruiken, draag je bij aan een schonere en gezondere stad. 

Als laatste is het ook een waardevolle toevoeging aan je woning. Wanneer je zonnepanelen aanschaft wordt de verkoopprijs van je woning namelijk met zo’n € 5.000,-

Hoe schaf je zonnepanelen aan?

Er zijn een aantal stappen die je kunt zetten wanneer je zonnepanelen wil afschaffen. 

  1. Informatie verzamelen: Begin met informatie verzamelen. Lees over zonnepanelen en begrijp hoe ze werken
  2. Een installateur vinden: Zoek een professionele installateur van zonnepanelen. Vraag om aanbevelingen bij vrienden of familie, of zoek online naar bedrijven die dit doen.
  3. Installatie plannen: Plan  een datum voor de installatie. Zorg ervoor dat de installateurs toegang hebben tot je dak en dat er geen obstakels zijn.
  4. De installatie: Op de geplande dag komen de installateurs en plaatsen de zonnepanelen op je dak. Ze verbinden ze met je elektrische systeem. 
  5. Controle en inspectie: Na de installatie worden de zonnepanelen gecontroleerd om er zeker van te zijn dat ze goed werken en veilig zijn.
  6. Onderhoud: Zonnepanelen hebben niet veel onderhoud nodig, maar af en toe moeten ze worden schoongemaakt. Houd dit in gedachten.

Zodra de zonnepanelen zijn geïnstalleerd, begin je met het opwekken van je eigen elektriciteit. Dit zal je energierekening verlagen en je helpen geld te besparen!